Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ 3 ΜΑΓΟΙ ΚΙ Ο ΓΚΛΟΡΜΠΙΛΛΑΣ - ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ

-Μπες στον σταύλο, γρήγορα
-Βασικά νομίζω πως είναι απλώς μια πολύ βρώμικη τρώγλη
-Δε μας χέζεις ρε μαλάκα Μελχιόρ με τις βλακείες σου. Ορίστε, έχει κατσίκες, βόδια, μέχρι κι έναν γκλορμπίλλα στο κάτω κάτω.
-Δε το βουλώνετε εσείς οι δύο; Θα μας ακούσει κανείς.

Προσεκτικά, οι τρεις φυγάδες μπήκαν στο υπόστεγο. Βρωμούσε λάσπη και γκλορμπιλλοκούραδα. Ο αρχηγός τους, ο Κασπάρ, έριξε μια ματιά τριγύρω. Οι κατσίκες κοιμόντουσαν.
-Ωραία. Βαλτάσαρ, άρχισε να σκάβεις. Πήγαινε πίσω από τα δεμάτια με το μετασανό.
-Πάλι εγώ τις αγγαρείες;
-Ναι, εσύ, τι θες τώρα! Εσύ δεν ήσουν που καυχιόσουνα σα μεθύστακας μαλάκας που είσαι πως κλέψαμε τον ουρανό με τ' άστρα απ' το παλάτι και ο Ηρώδης θα βρει πιο πλούσιους βασιλιάδες σε σταύλο;
-Που να φανταστώ πως θα ήταν γεμάτη η ταβέρνα από μεταλλαγμένους χαφιέδες...
-Εμ, βέβ...
-Γεια σας.
-Ποιός στον κόρακα είσαι εσύ; γκάρισε ο Κασπάρ.
-Με λένε Ιωσήφ, και αυτή είναι η κόρ... η γυναίκα μου, η Μαρία. Η τρώγλη μας είναι φτωχική, αλλά άμα δε σας πειράζει το κλάμα του μωρού, θα χαρούμε να σας φιλοξ....
Εκείνη τη στιγμή, ο Ιωσήφ πρόσεξε πως οι ξένοι είχαν κάτι σάκκους πεταμένους στο πάτωμα. Και παρά τη μυρωδιά του γκλορμπίλλα, διέκρινε μια ευωδία από "μύρο", το ναρκωτικό του οποίου το μονοπώλιο είχε η ΗΡΩΔΗΣ Α.Ε. και που συντηρούσε ολόκληρη την αποικία της Νέας Χαναάν.
"Είστε εκείνοι οι κλέφτες από την Βαβυλωνία 6! Κλέψατε το παλάτι του καλού βασιλιά Ηρώδη!", έσκουξε αγανακτισμένος.
-Άλλη μια λέξη και θα σε στείλω να βλέπεις τις γκουγκουλέδες ανάποδα, γέρο. Και η επαγγελματική μας επωνυμία είναι "οι 3 μάγοι". Εξαφανίζουμε βλέπεις περιουσίες.

-Έχω ήδη ανάψει την αστροσειρήνα στη σκεπή. Η αστρονομία θα είναι εδώ γρήγορα. Καλύτερα να παραδοθείτε αμέσως, βδέλ...
Ο Μελχιόρ είχε ήδη φυτέψει μια σφαίρα στο αριστερό κεφάλι του τρωγλοκύρη. Πίσω από κάτι καφάσια μήλα σόγιας, μια κοπέλα, κρατώντας ένα μωρό που είχε ήδη μούσια, φώναξε "Μπαμπ..., Ιωσηφούλη, ζεις;"
Τον κλώτσησε κάνα δυο φορές. Αυτός χαμπάρι.
-Χα. Καλά να πάθεις ρεμάλι. Λοιπόν, μάγκες, άμα με ταϊζετε καμιά τζούρα "μύρο" όποτε θέλω να τη βρω, μπορώ να σας βρω ιδιωτικό διαστημόπλοιο για όπου γουστάρετε.
Οι σειρήνες από τα περιπολικά ακούγονταν ήδη σχετικά κοντά.
-Όπως θες, μωρό. Αλλά το μωρό θα μας καθυστερεί.
-Α, αυτός; Ο Αζώρ έχει κάνα-δυο μέρες να φάει.

Όταν ο φρούραρχος και οι άντρες του όρμησαν στην τρώγλη, το μόνο που βρήκαν ήταν μερικές κοιμισμένες κατσίκες, δύο βόδια και ένας ευτυχισμένος γκλορμπίλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: